Kran, kran dozujący i kran do piwa dla gastronomii

Po zamknięciu kran jest całkowicie szczelny, dzięki czemu piwo i rozpuszczony w nim dwutlenek węgla(CO2) nie mogą się wydostać. Kran jest przymocowany do dystrybutora, który może mieć kilka kranów, dzięki czemu można podawać różne piwa. 

Jaka jest różnica między kurkiem tłoka a kurkiem kompensatora?

Oprócz kranów z tłokiem oferujemy również krany z kompensatorem. Kran z kompensatorem składa się z systemu dysz wewnątrz, który umożliwia wydawanie napojów bez piany. Często mają one "przycisk pianki", który służy do wstępnego wykonania pianki. Aby to osiągnąć, stosuje się tu wyższe ciśnienie. Krany z kompensatorem są używane głównie do napojów bezalkoholowych, takich jak cola czy lemoniada. Tradycyjny kran tłokowy można otworzyć i zamknąć szybkim ćwierćobrotem. Kurki mogą być wykonane z różnych materiałów: Stal nierdzewna, mosiądz lub tworzywo sztuczne. Niektóre modele są również pozłacane, aby dodać wizualny akcent. Ponieważ tylko z odpowiednim kranem system dozowania jest kompletny. Mamy też specjalne modele do serwowania wina, gorących napojów i kranów z piwem.

Kolejną specjalną funkcją jest kran Guinnes, przeznaczony do piw typu stout, takich jak Guinness, ponieważ piwa te potrzebują azotu do wytworzenia wyjątkowo kremowej piany.

Jak prawidłowo czyścić kran?

Świeżo nalane piwo wymaga doskonałej higieny. Szczególnie kran wymaga szczególnej uwagi. Do czyszczenia należy zawsze całkowicie zdemontować urządzenie. Podczas czyszczenia systemu dozowania klucz do kurków pomoże poluzować nakrętkę złączki. Dzięki naszym kranom o jakości browarniczej, odpowiedniemu środkowi do czyszczenia linii piwnych i właściwym akcesoriom zawsze będziesz mieć pewność, że piwo jest idealnie nalane.

Po zamknięciu kran jest całkowicie szczelny, dzięki czemu piwo i rozpuszczony w nim dwutlenek węgla (CO2 ) nie mogą się wydostać. Kran jest przymocowany do dystrybutora , który może mieć kilka... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Kran, kran dozujący i kran do piwa dla gastronomii

Po zamknięciu kran jest całkowicie szczelny, dzięki czemu piwo i rozpuszczony w nim dwutlenek węgla(CO2) nie mogą się wydostać. Kran jest przymocowany do dystrybutora, który może mieć kilka kranów, dzięki czemu można podawać różne piwa. 

Jaka jest różnica między kurkiem tłoka a kurkiem kompensatora?

Oprócz kranów z tłokiem oferujemy również krany z kompensatorem. Kran z kompensatorem składa się z systemu dysz wewnątrz, który umożliwia wydawanie napojów bez piany. Często mają one "przycisk pianki", który służy do wstępnego wykonania pianki. Aby to osiągnąć, stosuje się tu wyższe ciśnienie. Krany z kompensatorem są używane głównie do napojów bezalkoholowych, takich jak cola czy lemoniada. Tradycyjny kran tłokowy można otworzyć i zamknąć szybkim ćwierćobrotem. Kurki mogą być wykonane z różnych materiałów: Stal nierdzewna, mosiądz lub tworzywo sztuczne. Niektóre modele są również pozłacane, aby dodać wizualny akcent. Ponieważ tylko z odpowiednim kranem system dozowania jest kompletny. Mamy też specjalne modele do serwowania wina, gorących napojów i kranów z piwem.

Kolejną specjalną funkcją jest kran Guinnes, przeznaczony do piw typu stout, takich jak Guinness, ponieważ piwa te potrzebują azotu do wytworzenia wyjątkowo kremowej piany.

Jak prawidłowo czyścić kran?

Świeżo nalane piwo wymaga doskonałej higieny. Szczególnie kran wymaga szczególnej uwagi. Do czyszczenia należy zawsze całkowicie zdemontować urządzenie. Podczas czyszczenia systemu dozowania klucz do kurków pomoże poluzować nakrętkę złączki. Dzięki naszym kranom o jakości browarniczej, odpowiedniemu środkowi do czyszczenia linii piwnych i właściwym akcesoriom zawsze będziesz mieć pewność, że piwo jest idealnie nalane.

Zamknij filtr
 
  •  
  •  
  •  
  •  
z do